VDR Vastgoed

VDR Vastgoed is een zusteronderneming van VDR Bouwgroep. VDR Bouwgroep komt voort uit de bedrijven J. Berends & Zonen en P.A. van de Raadt. Het bedrijf bestaat sinds 1902. Vanaf het allereerste begin wordt de onderneming gekenmerkt door innovatiekracht en ondernemerschap met een visie. Berends ontwikkelde en realiseerde al vroeg voor eigen rekening en risico. Daarnaast had Berends een politieke carriè€re. Zijn maatschappelijke betrokkenheid was groot. Hij zorgde voor werkgelegenheid en had een grote hand in de liberalisatie van de woningmarkt voor arbeiders. Zijn ultieme doel was eigen woningbezit voor alle bevolkingsgroepen.

In 1938 ging Berends & Zonen samen met de onderneming van de visionaire bouwer P.A. van de Raadt. Van de Raadt stond bekend als een solist met een kundig oog voor processen. Met zijn analyses legde Van de Raadt de grondslagen voor systeembouw (een begrip dat pas veel later gemeengoed zou worden). Een snelle, gestandaardiseerde, doelmatige en doeltreffende aanpak van het gehele bouwproces was zijn streven. Hij bracht architecten en onderaannemers samen en liet alle partners in het bouwproces gelijkwaardig samenwerken. Later experimenteerde Van de Raadt met een stalen stramien en blokken gasbeton. Simpeler, goedkoper en rationeler bouwen werd zijn credo en in 1973 stichtte hij het in de bouwwereld zeer bekende Metabouw.

VDR Bouwgroep heeft het ondernemen met een visie aldus in de genen. Onze onderneming heeft van oudsher een grote maatschappelijke betrokkenheid en combineert graag haar vakmanschap met de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied. Lean management, procesbeheersing en klantgericht denken zijn voor ons normaal. Simpelweg omdat het ons met de paplepel is ingegoten. Op dit moment werken wij onder meer aan diverse distributiecentra voor WDP NL, de uitbreiding van Scania Zwolle en een vrieshuis met een Breaam "Outstanding"-certificaat voor Aviko in Steenderen.

Graag bewijzen wij ons vakmanschap ook aan u!